23 september 2023
13:00

Jonstorps IF FK

Referat: Båstads GIF - Jonstorps IF FK

Det kändes taggat och fokuserat inför matchen. Viss nervositet infann sig också men det var bra känsla under uppvärmningen.

Så fort domaren i gult blåste igång skulle den känslan förändras. Jonstorp kom direkt ut ur startblocken och sköljde över hemmalaget gång på gång. Man sprang mer, kämpade mer, ville mer. Jonstorp vann både förstabollar och andrabollar medans Giffen mest stod på hälarna och var inte alls med i matchen. Det egna spelet var bortblåst och varannan passning slogs iväg utan adress.

Efter 20 minuter får Jonstorp rättvist straff som man också förvaltade.
Det resultatet stod sig halvleken ut sedan giffen trots allt lyckats jobba sig in i matchen något.

Andra halvlek fortsatte ändå vara ganska lik den första. Jonstorp var hetare på allt samtidigt som Giffen inte alls gick att känna igen.
Himlen öppnade sig och med hjälp av det blöta gräset fick bortalaget också in 0-2 efter dryga timmen spelad.
Byten gjordes och Giffen gick över på en trebackslinje för att åtminstone kunna få lite mer tryck framåt. Men tyvärr saknades både fokus och kvalitén i passningarna och istället för tryck framåt blev det mest löpningar bakåt.
Sista 10 minuterna skickas Linus Malm upp som en tredje anfallare men passningarna och inläggen var för svaga och nickades bort av jontorps försvarare varenda gång kulan kom in.
Vi lyckades få till två frilägen men där avsluten inte satt i nät, och ett gäng halvchanser men där skärpan helt saknades.

Jonstorp vann helt rättvist. Man ville helt enkelt mer. Sprang mer, kämpade mer, snackade mer, och var idag bättre på allt.

Resterande matcher i den här omgången gick turligt nog vår väg vilket innebär att vi fortsatt har allt i egna händer inför de två sista omgångarna.

BGIF 0-2 Jonstorp
20’ 0-1 (straff)